02 sep, 2018

Even voorstellen: Jeanne Janssen

’t Huukske als ontmoetingplek: een interview met Jeanne Janssen

Sinds het nieuwe seizoen is aangebroken is Jeanne Janssen uit Heijenoord de nieuwe coördinator van Kookclub Prins Heerlijk. Jeanne kent ’t Huukske al lang, heeft er Chi Gong gedaan, doet sinds het begin van de Buutquiz met verschillende straten aan de Buurtquiz mee en volgt nu met veel plezier Biodanza in ’t Huukske.  Jeanne voelt zich mede verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het buurthuis: ze is trost op haar vrijwilligerswerk op deze mooie ontmoetingplek. Eerst als klant achter de bar en nu als betrokken barmedewerkster achter de bar en dus als coördinator van de kookclub.

 

Kookclub Prins Heerlijk

Iets over de kookclub nieuwe stijl: Prins Heerlijk is een kookclub  waarvan veel leden nieuw zijn met een actieve ledenlijst, sinds de doorstart begin dit jaar is de ledenlijst opgeschoond en is er een club ontstaan die meer betrokken is bij het gehele proces van een kookmiddag- en avond.  In plaats van één keer per twee weken samen te komen is er nu een maandelijkse kookavond, meestal is dit de laatste zaterdag van de maand. Dit jaar vindt er een workshop vegetarisch koken plaats en er is een leuke jaarlijkse excursie. Elke Prins Heerlijk avond is er een kok die de maaltijd coördineert en het menu samenstelt. De coördinator doet boodschappen, soms met andere leden en bereid eventueel thuis iets voor. De coördinator van de avond bepaalt het aantal gasten dat er kunnen komen eten.  Thema’s voor een kookavond kunnen bijvoorbeeld zijn: een land, een kleur, noem maar op…. er is een keer een literaire avond geweest.

 

En nu weer naar Jeanne: via  een omweg is ze in Arnhem terecht gekomen. Jeanne komt oorspronkelijk uit Limburg en is voor een opleiding vaan Utrecht verhuisd. Ze woont nu al weer zo’n 20 jaar in Arnhem, Heijnoord en heeft een zoon van 24 jaar. Jeanne is parttime ergotherapeut, werkt bij Propersona in Wolfheze en op de Braamberg, ze volgt cursussen om zich professioneel verder te bekwamen. Paramedische disciplines zijn mooi maar zwaar.  Als tegenhanger van dit zware werk doet ze vrijwilligerswerk als ontspanning en om het geheel iets luchtiger te maken “je hoeft niet gepensioneerd te zijn om vrijwilligerswerk te doen”, aldus Jeanne.

 

De volgende data van Prins Heerlijk zijn: data 26 mei, 30 juni, 29 september, 27 oktober en 24 november

 

wil je ook bij deze kookclub PrinsHeerlijk neem dan contact op via huukske.aw@gmail.com dan verwijzen ’t Huukske u door naar de juiste persoon.