Groendagen

Groendag  in Lombok en Heijenoord

De lente begint weer, voor veel mensen een mooi moment om weer in de eigen tuin aan de slag te gaan. Al vele jaren is het traditie dat er dan ook een groendag wordt gehouden om de boomspiegels in onze wijk nog groener te maken.

Op de groendag is het voor alle mensen die een boomspiegel of geveltuin willen adopteren (of er al een geadopteerd hebben) mogelijk om een aantal planten af te halen en potgrond. Vooraf krijgen alle huidige adoptanten daarvoor een brief in huis, neem die op die dag mee. Wilt u ook een geveltuin beginnen of boomspiegel adopteren, kom dan op de dag zelf of neem dan contact op met groengroep.arnhem [ at ] gmail [ dot ] com

Groendag is niet alleen voor mensen met een boomspiegel of geveltuin: Kinderen en volwassenen kunnen in een bloempot kleurrijke bloemzaadjes zaaien en meenemen naar huis om ze daar verder op te kweken voor in de tuin of boomspiegel.

Er is ook een stekjesmarkt voor de hele buurt. Als u stekjes heeft van planten of opgekweekt klein zaaigoed, neem deze mee en maak daar iemand anders blij mee. U kunt ze daar ruilen tegen andere stekjes.

Tenslotte zijn we als groengroep nog op zoek naar mensen die willen helpen zowel net voor, erna en op de dag zelf:  met planten rondbrengen, met brieven rondbrengen, op de dag zelf spullen klaarzetten. Hou je van werken aan een groene buurt, en heb je wat uren over meld je dan aan op groengroep.arnhem [ at ] gmail [ dot ] com

GroengroepArnhem

Ilse Otten

boomspiegel stokrozen (2) boomspiegel foto (2)