Nieuwjaarsborrel en Riek Draaijerprijs 2016

Nieuwjaarsborrel voor vrijwilligers in ’t Huukse en uitreiking Riek Draaijerprijs

Om 17 uur gingen de deuren open voor de  jaarlijkse nieuwjaarsborrel en een maaltijd. Voor mij als nieuwbakken vrijwilliger was het leuk om te zien hoe het huiskamercafé zich langzaam vulde met alle mensen die zich verbonden hebben met het Huukske en het wijkplatform. Meer dan vijftig vrijwilligers waren komen opdagen om gezellig met elkaar te eten, te drinken, gezellig te kletsen en elkaar natuurlijk een voorspoedig 2017 te wensen. Het was aangenaam druk in het huiskamercafé.
Eén van de hoogtepunten was natuurlijk de uitreiking van de Riek Draaijerprijs. Berry van het wijkplatform hield een geanimeerde toespraak om de winnaars in het zonnetje te zetten. De prijs ging naar de drie geweldige vrouwen, die al tien jaar lang met heel veel succes de bingo organiseren. Je kunt wel zeggen een succesvolle activiteit van het Huukske, zowel financieel als wat betreft de opkomst. De bingo is niet alleen  leuk omdat bingo nu eenmaal een gezellige bezigheid is, nee de bingo is vooral zo geslaagd omdat de dames volgens Berry “de lach aan hun kont hebben hangen”.  Wat is er nu heerlijker dan lachen. De drie vrouwen om wie het gaat zijn moeder Hermien met dochter Miranda en Pauline.  De vrouwen kregen als dank een geldprijs, een oorkonde en een prachtig door Gerard gemaakt beeldje.
Er was een geweldig stamppottenbuffet in het atelier. Als je niet van zuurkool hield, dan nam  je gewoon boerenkool of hutspot met lekkere speklappen, worst of een vegetarische variant. Er was meer dan genoeg voor iedereen en als je geen zin had om in het weekend te koken, dan kon je een plastic bakje meenemen met de stamppot die over was. Om 20 uur was het feest gedaan en was het opruimen geblazen. Leuk dat ik erbij kon zijn.
Emmie Hulsing (aspirant lid programmagroep)