21 feb, 2018

Tai Chi les in Lombok – ’t Huukske

Tai Chi is geen vechtsport, het zijn oud-Chinese bewegingskunsten. Doelen zijn onthaasten, opgelucht ademen, bewust bewegen, balans, concentratie. We ontwikkelen een stevige basishouding, beter evenwicht en een goede conditie. Uniek aan Tai Chi is dat je ontspant, concentreert en de ademhaling verdiept terwijl je staat en in beweging bent.

dinsdag 17.45 uur

Direct na je werk door naar Tai Chi om de dag achter je te laten en de rest van de avond aan jezelf te hebben. De les start met een opwarming die lichamelijke blokkades opheft. Daardoor kunnen bloed, lymfe, lucht en energie vrij circuleren. De ademhaling wordt dieper. Je komt in een neutrale gemoedstoestand. In de 2de helft van de les leer je de Tai Chi bewegingscyclus die zich kenmerkt door een serie rustige, sierlijke bewegingen die vloeiend in elkaar overlopen.

dinsdag 19.15 uur

In deze les leer je niet de Tai Chi Vorm. De oefeningen zijn gemakkelijk aan te leren. Geschikt voor jong tot oud. Ook deze les begint met Daoyin: Taoïstische meridiaan strekkingen. De loopmeditaties geven je grond onder de voeten en maken je kalm. We sluiten af met Chi Gong (energie oefening): staande meditatie. Soms zittend met een zelfmassage. Je leert een aangename body & mind workout, die je dagelijks kunt inzetten.

 


Na de les ben je fit en gefocust. Het lichaam voelt warm en soepel.

je eerste les is een gratis proefles

‘t Huukske

welkom@taichitheo.nl 0639148949 www.taichitheo.nl